ATELIER ALEXANDER KUNNEN | Atelier Alexander Kunnen is een ontwerpbureau voor architectuur, interieur en stedenbouw. Elke opdracht, of dit nu (kleinschalig) particulier, projectmatig, verbouw, nieuwbouw of herbestemming is, wordt benaderd vanuit de gebruiker / opdrachtgever. Uw wensen staan voorop en vormen de basis voor de inpassing van het ontwerp in zijn omgeving en in zijn tijd. Hierbij wil ik de gebruiker een ruimte aanbieden die de verwachting overstijgt en ook figuurlijk ruimte geeft. Ruimte om gezond, duurzaam, toekomstbestendig en bewust te wonen, werken en ontspannen.


DUURZAAM | Bij elke opdracht wordt gekeken naar hoe een duurzaam gebouw gerealiseerd kan worden. Dit gaat verder dan energiezuinig bouwen, duurzaam bouwen is namelijk bouwen voor de toekomst. Hoe kunnen wij er voor zorgen dat de ruimte ook over 5, 10 of 20 jaar nog goed en functioneel is. Kunnen we zo bouwen dat het aanpasbaar is en kan meegroeien met de gebruiker en de tijd? Van gezinswoning naar levensloop bestendig, van bedrijsfruimte naar woonruimte en van horeca naar retail. Elke mogelijk combinatie wordt beschouwd en meegenomen in het ontwerpproces.


AANPAK | Ik ga op persoonlijke wijze het gesprek met u aan, zodat we tot een ontwerp komen waar u volledig achter kunt staan. Ik heb een brede ervaring opgebouwd onder andere als senior-architect bij toonaangevende internationaal georiënteerde architectenbureau's, docent en een verscheidenheid aan particuliere en bedrijfsmatige projecten. Vanuit deze achtergrond kan ik u van advies voorzien waarbij ik net dat stukje extra kan bieden. Een eigen identiteit, vernieuwend en innovatief met oog voor detail, context en de omringende natuur. Wonen, werken en leven zou immers in een ontspannende, gezondheidsbevorderende omgeving moeten plaatsvinden waarin genieten een basisprincipe is.

ir. Alexander Kunnen

Cum laude afgestudeerd aan de TU Eindhoven

Eigenaar Atelier Alexander Kunnen

Eigenaar Studio Opus

Docent Academie van Bouwkunst Rotterdam

Lid Adviescommissie  Omgevingskwaliteit Sittard-Geleen

Lid Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Landgraaf 

Voorzitter bestuur TAAT www.taat-projects.com